OUR SERVICES

Speed drawing

“Att berätta goda historier med en levande linje”

Resultat från era projekt eller goda historier kan överföras i korta handritade film. Använd animationerna i Er intern eller extern kommunikation, som säljstöd eller andra ställen där ni behöver något illustrerat eller förklarat.

Med höga krav på effektivitet, det ständiga behovet av beredskap till förändring, och ett intenst nivå av information som idag finns tillgängligt, är det nu viktigare än någonsin att presentera sina meddelanden så att de penetrerar och  blir ihågkommna.

Ett fantastiskt sätt att göra detta är att använda enkelt ritade illustrationer…. framtiden är video, om vi gillar det eller ej.

Kristianronne.com kan på kort tid skapa en video som visar Ert budskap och förmedlar det ni vill säga.

Detta kan vara en två minuters film som t.ex förklarar, visualiserar eller beskriver en vision, affärsstrategi eller era värderingar. Detta kan sedan visas på Ert intranät, hemsida eller via Era sociala medier.
Komplexa frågor och komplexa instruktioner kan kommuniceras på ett enkelt sätt med ritningar. Ett roligt nytt sätt att kommunicera, som också ofta delas på sociala medier. På vår första sida finns ett exempel på Kristians video.

Vi kommer till kärnan!

När vi spånar kring Er film, arbetar vi runt meddelandena, budksap och stil. Vi använder grafiskt tänkande och storyboarding för att komma till  kärnan och identifiera historien tillsammans med Er. Med enkla linjer och enkla frågor, får vi tillsammans definerat kärnan i budskapet och därmed utfärdat ett manus, som är klart och begripligt för alla. Vi står för hela processen från framställning av ritning av film inkl. tal. Om ni själva önskar att lägga till personliga röster finns det möjlighet att vi inspelar detta också.

Om ni vill – så kan vi vara med till ert event eller möte och sedan sammanfatta detta med en film. Vi kan också skapa film utifrån tankar och ideer. Styrkan av dessa filmer är att ni på ett enkelt och snabbt sätt kan kommunicera till individer som te.x inte varit med, andra avdelningar, kunder, sammarbetspartners osv.

Kontakta oss, så tar vi en dialog omkring Ert behov och hur vi kan illustrera detta via en ritad film.
-Det är lättare än ni tror.

 

Graphic recording

Grafisk Recording är översättningen eller illustrationen av samtal till bilder och text under ert möte/event. Vi jobbar antingen digitalt via en tablet och projektor eller på stora pappersark, alternativt efter vad som passar situationen bäst.

Testa att få ert möte eller event dokumenterat via en ritning/illustration. Kristian Rönne ritar live under mötets gång, på konferensen, eller under ert event – på ett sådant sätt att ni kommer ihåg orden och minns det som diskuterades. Detta i kontrast till referat som hamnar i mappar eller andra pärmar och aldrig återkopplas till.
En snygg handritad plansch kan hängas upp och på det sätt delas med många andra för att sprida budskapet. Det är också lättare att på nästa möte, snabbt minnas vad som diskuterades vid förra mötet.
Viktiga beslut kan lättare ses, minnas, implementeras och spridas om dom är visuella – kanske till och med i VIDEOFORM, som vi också gör.

Dialogen kommer upp på väggen i realtid, medans ni pratar. Vi använder antingen tjocka märkpennor på stora papper (ca 1,2 meter bred och hittills vägg tillåter, till exempel. 5 meter). eller en digital tablet kopplat till en projektor (som vi har med)
Det skapar bra engagemang samt skapar bra energi bland deltagarna. Beslut fattas bättre i en positiv och kreativ atmosfär. Dessutom verkar det uppskattande av deltagarna när de ser sina ord översättas till ritningar på väggen. Det ger en jämlik dialog.

Vi har med all utrustning som behövs för att skapa en visualisering av ert möte.

Bilder säger mer än 1000 ord – vi tänker alla i bilder!

Ritningar och illustrationer kan visa teman, berätta historier och förmedla resultat från projekt. Ritningar kan skapa medvetenhet och engagemang.Foton och ritningar talar till hjärtat och är tilltalande för mottagarens kreativa sida.  På sociala medier ser vi att bilder, video och animationer sprids i mycket större grad jämfört med text. En ritning kan innehålla en lång diskussion som annars skulle fylla flera sidor om skriven i ord. Enkla ritningar kan återanvändas och ritas om som “infographics”.

Vad gör vi med den grafiska rekording?

Beroende på Ert behov som vi talar om innan mötet så mottager ni det dokumenterade som det är eller digitalt. Detta kan ni sedan använda som ni önskar. Om ni enbart vill ha en dokumentation som sedan skall göras till en film kan detta också skapas – det ena utesluter inte det andra.

Vi ser fram emot att diskutera detta med er!

Train the trainer

Vi lär dig hur du kommer igång med grafisk facilitering och recording – först lär du dig grunderna och sen bygger vi på det tillsammans. Du kommer ha möjligheten att bygga in din egen personlighet och dina arbetsuppgifter i din träning, så att det blir så relevant för dig som möjligt.

Jag undervisar i grafisk och visuellt tänkande. Lär dig att rita enkla ritningar till dina presentationer, använd en dag för att lära dig att rita Sketchnotes anteckningar, eller lär dig konceptet visuellt tänkande. Dvs att veta hur man använder ritningar för att strukturera data så att du bättre kan kommunicera dina kunskaper.
Det är förnuftigt och kraftfullt att rita när du skall presentatera och föreläsa om något. I vår undervisning ligger fokus på high impact learning, vilket betyder att du skall lära dig så mycket som möjligt varje session så att du dirrekt kan komma hem och använda dina nya färdigheter. Vi är professionella tränare och tror inte på en kurs, utan på ett kontinuerligt lärande och träning.
USE IT OR LOOSE IT.

Tränings workshops

I tråd med att du skall använda det du kan håller vi förmiddags eller eftermiddags workshops hos oss eller hos er. På dess workshops kommer vi att sätta Er och relevanta cases från Er vardag i fokus, belysa dessa och tillsammans arbeta runt de olika möjligheter som finns i dessa. Här jobbar vi både med visuell facilitering och dokumentation men även med andra verktyg som kan tänkas behövas till situationen.

Det är roligt, intenst och ger resultat!

Tillsamans skapar vi dina resultat!

Graphic facilitation

Genom grafisk facilitering hjälper vi dig att utforma, underlätta och dokumentera strategiska möten, seminarier och konferenser där engagemang och synliga resultat är viktiga.

Vi tillämpar visuella tekniker skräddarsydda för ert syfte, för att skapa förståelse, buy-in, och engagemang före, under och efter händelsen.

Moderna hemsidor

Visual concepts

Coaching

Mötesdesign och Möteskultur

Undervisning & support i Visual Thinking

Hos oss kan du även få hjälp med att skapa din nästa PPT, eller varför inte låta oss skapa en ritad presentation med ditt budskap?
Vi skapar presentationer som lämnar intryck och skapar wow känslor.
Vi illustrerar böcker, hjälper företag förtydliga bl.a. mål, visioner och projektplaner.

Anna är dessutom certifierad EMCC coach och kan med sin fantastiska förmåga och erfarenhet, kan ta dig vidare på din resa.

Mauri kan skapa digitala mästerverk, företagsprofiler, grafiska identiteter, bygga hemsidor och mycket mer.

Vi är bra på det här med möten och att visualisera det som kan vara svårt.
Tillsammans med dig kan vi vara din tränare och partner som ger dig det professionella stöd, vilket ger dig kant i din vardag.

FÖRDELAR MED MÖTES- OCH PROCESSRITARE

Donec vehicula

A communi observantia non est recedendum. Plura mihi bona sunt, inclinet, amari petere vellent. Qui ipsorum lingua Celtae, nostra Galli appellantur.

Curabitur gravida

A communi observantia non est recedendum. Plura mihi bona sunt, inclinet, amari petere vellent. Qui ipsorum lingua Celtae, nostra Galli appellantur.

Nulla

A communi observantia non est recedendum. Plura mihi bona sunt, inclinet, amari petere vellent. Qui ipsorum lingua Celtae, nostra Galli appellantur.

Cum ceteris

A communi observantia non est recedendum. Plura mihi bona sunt, inclinet, amari petere vellent. Qui ipsorum lingua Celtae, nostra Galli appellantur.

Tempore immemorabili.

A communi observantia non est recedendum. Plura mihi bona sunt, inclinet, amari petere vellent. Qui ipsorum lingua Celtae, nostra Galli appellantur.

Etiam habebis

A communi observantia non est recedendum. Plura mihi bona sunt, inclinet, amari petere vellent. Qui ipsorum lingua Celtae, nostra Galli appellantur.

Något du undrar?

Tveka inte att höra av dig.

Not readable? Change text. captcha txt